Biografie

Jeugdcategorieën 
Al vroeg in mijn leven, om exact te zijn na tien dagen, ging ik mee naar wielerwedstrijden omdat mijn ouders daar vaak bij betrokken waren. Zo raakte ik besmet met het ‘wielervirus’. In het voorjaar van 1998 reed ik mijn eerste wedstrijd, uit komend voor de club PRC Delta. Bij de jeugdcategorieën wist ik exact 100 overwinningen bij elkaar te rijden. Met daarbij als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap op de weg in 2001 (categorie 3/10 jarige).

image

Nieuwelingen / Junioren
Tijdens de nieuwelingenperiode reed ik 14 overwinningen bij elkaar en wist ik ook tweemaal het NK Baan (Omnium) te winnen. Bij de junioren bleef ik goed presteren op de baan, met in het totaal 9 Nationale titels. Ook internationaal deed ik goed mee door Europees- (2007) en Wereldkampioen(2008) te worden op het baanonderdeel scratch. Een week na de winnende WK-race werd ik tweede in de junioreneditie van Omloop ’t Volk en wist ik als junior Nederlands Kampioen op de weg te worden.

Beloften
Tijdens mijn belofteperiode kwam ik uit voor het KOGA Cycling Team, deze vier jaar lag de focus op een ticket richting de Olympische Spelen in London (2012). Mijn eerste jaren wist ik voornamelijk criteriums te winnen, maar ook de Zuid-Limburgse klassieker “de Acht van Meersen“. Op de baan wist ik meerdere Nederlandse titels te winnen op oa. de koppelkoers, scratch (2x) en omnium (2x). Tijdens deze periode wist ik ook mijn schooldiploma te behalen op het Grafisch Lyceum Rotterdam (opleiding: Multimedia Vormgeving).

Tegenslag
Begin oktober 2010 heb ik tegenslag gekend, met een buikvliesontsteking én een blindedarmontsteking door een agressieve bacterie werd ik tweemaal binnen 48 uur geopereerd aan mijn buik. Dit herstel duurde enkele maanden, hier door miste ik het voorseizoen van 2011. Gelukkig won ik een half jaar later de Nationale klassieker “de Ronde van Zuid-Oost Friesland”. Een week later was het wederom pech, ik brak mijn sleutelbeen op twee plaatsen.. Een jaar voor de Spelen was dit verre van ideaal. In de winter wist ik tijdens de Wereldbekers (Cali, Beijing en London) en het Wereldkampioenschap op de baan (Melbourne, 2012) te nomineren voor de Spelen. Na een maandenlange voorbereiding werd ik ook daadwerkelijk geselecteerd om op de Olympische Spelen Ploegenachtervolging Nederland te vertegenwoordigen.

Nieuwe uitdaging
Na London 2012 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan en heb ik me gefocust op het wegwielrennen, dit bij de Belgische Continentale Team3M formatie. Hier heb ik me ieder jaar verder ontwikkeld met als mooiste resultaten; een tweede plaats in de UCI 1.1 klassieker Arnhem – Veenendaal Classic (2014) en wist ik in het voorjaar van 2015 de rushestrui te winnen in de Driedaagse de Panne-Koksijde (UCI 2.HC), een jaar later won ik de rushestrui in Tryptique Monts et Chateaux (UCI 2.2).

Sinds 2017 ben ik fulltime aan het werk, daarom heb ik met het fietsen een stapje teruggedaan. Dat jaar fietste ik nog wel bij het Vlasman Cycling Team. Vanaf 2018 rij ik de wedstrijden voor de club, PRC Delta uit Spijkenisse en ben ik werkzaam bij Farm Frites als Customer Service medewerker.