Geen verlenging sponsorcontract wielerploeg 3M

Aan het eind van dit jaar zal multinational 3M het contract als hoofdsponsor van de continentale wielerploeg Team3M niet meer verlengen. Na 4 jaar hoofdsponsor te zijn geweest van deze wielerploeg zal het technologiebedrijf zijn sponsoractiviteiten  meer richten op wetenschap en duurzaamheid.

Het team gaat op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De continuïteit is sowieso tot aan het eind van dit jaar gewaarborgd.

Via Team3M als ‘showroom op wielen’,  waarin veel 3M producten werden toegepast, hebben we laten zien wat onze oplossingen kunnen betekenen binnen de wielersport”, aldus Ronald Faas, directeur Corporate Marketing en Communicatie van 3M. “Een blijvend voorbeeld is de spray voor zitvlakbescherming. Die wordt ook door veel profrenners gebruikt. Maar er zijn veel meer technologieën en producten die zeer geschikt zijn voor alles rondom fietsen en wielrennen”

 “Sportief hebben we ook een aantal zaken neergezet. Zo wonnen we vorig jaar in de profkoers 3-daagse De Panne een van de klassementstruien. In de Ster ZLM Toer van dit jaar werd zelfs de prestigieuze bolletjestrui voor de neus van de vele profs weggekaapt door een van de Team3M renners. Ondanks de terugtrekking van de hoofdsponsor, kijken we samen terug op een prachtige periode waarin we veel talenten de kans hebben gegeven zich te tonen, zich te ontplooien en verder te groeien. Per jaar zijn 1 of meer renners doorgestoten als profrenner en in totaal is sprake van honderden podiumplaatsen van Team3M renners.” Aldus Bernard Moerman, General Manager van Cycling Center – de managementorganisatie achter Team3M.

3M is Cycling Center, alle renners en de staf zeer dankbaar voor de inzet en goede samenwerking en zullen meehelpen in de zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor voor het team. 

Bron: 3M Nederland