Lastige week in Ronde van België

Afgelopen week reed ik de Ronde van België. In aanloop naar deze etappekoers reed ik enkel de Ronde van Overijssel (UCI 1.2) en GP de la Somme (UCI 1.1, Frankrijk). Metname in Overijssel was het lastig omdat ik veel koersritme (hardheid) miste na m’n rugblessure, maar toch wist ik 170 koers kilometers te maken. Tijdens GP de la Somme was het gevoel al een stuk beter, met name op de klimmetjes kon ik goed mee. Na 90km reed er uiteindelijk een kopgroep weg en werd de koers gecontroleerd. Het eindigde uiteindelijk in een massasprint waarin ik gewerkt heb voor de ploeg.

Tijdens de Ronde van België was ik erg tevreden met mijn proloog, hier zette ik een goede tijd neer binnen de halve minuut van winnaar Wout van Aert. De eerste etappe was een vlakke naar Knokke, ik miste helaas de ontsnapping van de dag dus werd er na een gecontroleerde dag een massasprint. Hierin heb ik gewerkt voor de ploeg en zat ik achter de massale valpartij op één kilometer van de finish.
In de tweede rit richting Herzele was de aanloop erg snel, kort voordat we aan de Vlaamse Ardennen begonnen reed er een kopgroep weg. Tijdens de voorlaatste passage op de Paddenstraat moest ik lossen bij het peloton. Waarna ik met een groep naar de finish ben gereden.
Op de zaterdag reden we de Koninginnen etappe door de Ardennen, het gevoel bergop was zoals in GP de la Somme erg goed! Helaas was er een massale valpartij in de afdaling van de Baraque Michel. Twee motors waren het peloton aan het inhalen toen ze in de berm terrecht kwamen en in het peloton reden… Ik zat kort achter deze valpartij en ben op één of andere manier verschillende vallende renners ontweken en kwam tot stilstand in een betonnen grachtje. Gelukkig zonder lichamelijke schade! Helaas, was de schade bij andere renners een stuk erger waardoor de etappe even later is geannuleerd.
In de laatste etappe bleef het peloton lang gesloten als protest tegen de veiligheid in het peloton. Toen de koers open brak moest ik na de tweede kasseienstrook het peloton laten gaan en zat mijn Ronde van België erop. Nu goed herstellen en op naar de volgende wedstrijden!