Tweede in Ruddervoorde Koerse

Woensdag reed ik Ruddervoorde Koerse, een Belgische kermiskoers over 170 kilometer (16 x 10.6km). Al vanaf begin van de koers lag het tempo erg hoog met een gemiddeld van 48km/u in het eerste wedstrijduur.

Uiteindelijk reden we na zo’n 65 kilometer met 22 renners weg (met oa 4x Topsport Vlaanderen, 3x Armee de Terre, Sep Vanmarcke en Yves Lampaert). Al snel groeide de voorsprong boven de twee minuten. Door de goede samenwerking kwam de voorsprong niet onder de anderhalve minuut.

De finale werd op zo’n 40 kilometer van de streep ingeluid door Sep Vanmarcke, waarna vele aanvallen volgde maar geen enkele slaagde. Met het ingaan van de laatste ronde reed Jonas Rickaert (Topsport Vlaanderen) alleen weg. Zijn voorsprong was maximaal twintig seconden. Met nog 3 kilometer te gaan sprongen Mathieu van der Poel en Taco van der Hoorn naar de eenzame leider. Het duo wist snel de aansluiting te maken.
Op anderhalve kilometer voor de finish sprong ik alleen naar de drie leiders toe. Meter voor meter kwam ik dichterbij en wist op zo’n twee honderd meter voor de finish aan te sluiten. Op dat moment zette Mathieu van der Poel aan en sprintte naar de zege. Ik wist van der Hoorn en Rickaert nog te passeren en werd zodoende twee te worden.

Zelf ben ik erg tevreden met dit resultaat nadat ik tussen half april en half mei geen wedstrijden heb kunnen rijden door een rugblessure. Komende week zondag zal ik starten in ‘Rund um Köln’ in Duitsland, waarna ik vanaf woensdag zal deelnemen aan de SterZLM Toer.

image

Tweede in Ruddervoorde Koerse achter Mathieu van der Poel en Jonas Rickaert