Winst in de Ronde van Woensdrecht

Afgelopen weekend reed ik twee criteriums, zaterdag in Oud-Vossemeer en zondag reed ik de Ronde van Woensdrecht.

In de Ronde van Oud-Vossemeer reed er na enkele ronden vijf man weg, ze kregen al snel een voorsprong van 45 seconden. Toen ik uit het peloton weg sprong kreeg ik twee renners mee, het duurde uiteindelijk ruim een uur voordat het gat gedicht was. Dit kostte veel krachten wat me in de finale opbrak. In de sprint voor de derde plek eindigde ik uiteindelijk als vijfde. Ondanks de vijfde plek hield ik toch een tevreden gevoel over aan de wedstrijd, voornamelijk door de inspanningen om terug te komen.

image

Winst in de Ronde van Woensdrecht

De dag nadien was er de Ronde van Woensdrecht, een parcours met de beklimming van de Rijzendeweg, die we vijftig keer moesten op rijden. Even na half koers reden we met vier renners weg. Op minder dan 15 ronden voor het einde kreeg ik te maken met materiaalproblemen. Mijn versnellingsapparaat werkte niet meer, waardoor ik niet meer kon schakelen. Hier door reed ik continue op m’n zwaarste verzet, er kon nog enkel gewisseld worden tussen het binnen en buitenblad. Met nog 7 ronde te gaan heb ik een fietswissel kunnen doen met een fiets van een renner die net uit koers was.
Hierdoor kon ik weer een schakelen en makkelijker een versnelling plaatsen voor een demarrage. Na verschillende aanvallen binnen de kopgroep,  demarreerde ik op 2 ronden van het einde in de beklimming. Hier wist ik direct een gat te slaan, en te soleren naar de overwinning.