Winst rushestrui in Tryptique Monts et Chateux

image

(C) Joeri de Coninck

Afgelopen weekend reed ik de Belgische etappekoers Tryptique Monts et Chateaux (UCI 2.2).
Tijdens de openingsetappe wist ik al vroeg twee tussensprints te winnen voor het rushes-klassement, mede door de gewonnen bonificatie seconden stond ik na deze etappe als zesde in het algemeen klassement.
Op de tweede dag wisten na 35km twee renners te ontsnappen, daarachter ben ik ten aanval getrokken om zodoende het gat te dichten en punten voor het rushesklassement te pakken. Na een flinke inspanning lukte dit, en pakte ik vanuit de kopgroep bij drie sprints punten. Door de lastige finale met finish op de Kluisberg moest ik voortijdig het peloton laten gaan en was mijn plek in het algemeen klassement weg.
Op de laatste dag stonden er twee etappes op het programma, in de ochtend een tijdrit. Hier hoefde ik niet maximaal te gaan maar wist desondanks nog een goede tijd te noteren. Tijdens de middagetappe moest ik mijn rode trui verdedigen. Vanuit de start waren drie pogingen voldoende om weg te komen, hier door kwam ik rustig door de heuvelzone en wist ik daarna mijn trui veilig te stellen in de tussensprints. Aan de ontsnapping met vijf renners kwam vlak voor het ingaan van de finale een einde.
Met het behalen van de rushestrui ben ik zelf erg tevreden, het goede gevoel van de afgelopen weken heb ik gelukkig kunnen doorzetten.
Daarnaast hebben we als ploeg ook goed gereden, ondanks dat we na de eerste etappe nog met vier man in koers zaten, waren we altijd met één (of meerdere renners) vertegenwoordigd in de ontsnappingen.